Natural Secrets Olej monoi

35.99 zł

Natural Secrets
Skóra wrażliwa, podrażniona, Skóra z oznakami starzenia
Witamina C, Witamina E, Cynk

- +

Do koszyka

Dodaj do ulubionych

Opis

Natural Secrets Olej monoi

Olej monoi to połączenie kokosa i gardenii. Thaitańczycy o świcie zbierają kwiaty gradenii, zanim ich płatki zdążą się w pełni otworzyć, a następnie zanurzają je w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Zawiera nasycone kwasy długołańcuchowe (mirystynowy - ok. 19%), nasycone kwasy krótkołańcuchowe (kaprylowy, kaprynowy i palmitynowy - ok. 30%), witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Doskonale wchłania się w skórę, pozostawiając na jej powierzchni delikatny, jedwabisty, ochronny film. Olej intensywnie odżywia i działa antyseptycznie, a także łagodzi stany zapalne i przyspiesza regenerację naskórka. Ponadto wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia i zwiększa elastyczność skóry oraz chłodzi rozgrzaną słońcem skórę oraz sprzyja regeneracji i łagodzi podrażnienia. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę, bez zanotowanych podrażnień lub reakcji alergicznych, polecany do skóry dojrzałej.

Działanie:

  • Odżywcze
  • Regenerujące
  • Antyseptyczne
  • Łagodzące 

Zalecenia stosowania:

Olej monoi możesz stosować jako olej lub maskę pielęgnujące końcówki włosów. Można nakładać bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę. Może być stosowany w okolicach oczu, szyi oraz dekoltu.

Inci: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Gardenia Tahitensis Flower Ekstrakt (Tiare)

*Lista składników może się różnić w zależności od serii, zmianach w recepturze itp. Sugeruj się składem, który znajduje się na opakowaniu produktu. 

**Przed użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Pamiętaj, że każdy kosmetyk może powodować podrażnienia, bez względu na jego przeznaczenie, czy jakiej cerze jest dedykowany. Każda skóra jest inna i może w różny sposób zareagować na dany surowiec, formulację.

 

Wstecz

Polecane